Specialisten in Assessment, HRM, 
Inhoudelijke & Persoonlijke ontwikkeling

Interessant

17 januari 2017

E-coaching, kan dat wel werken??

E-coaching, kan dat wel werken??

In de hedendaagse digitale wereld biedt technologie veel mogelijkheden voor online communicatie. Velen van ons zijn voortdurend online; iets dat niet door iedereen als even prettig wordt ervaren, maar bij een bewust gebruik juist goede effecten kan hebben voor de begeleiding en ontwikkeling van mensen.

 

Uit onderzoek blijkt namelijk dat duurzame resultaten behaald worden door leren en ontwikkelingsinspanningen zoveel mogelijk in te bedden in het dagelijks leven en werken van de cliënt. Die kan bij e-coaching op elk zelf gekozen moment en een passende plek met de coaching aan de slag gaan. Doordat je daarnaast meerdere keren per week contact kunt hebben is de cliënt voortdurend bezig is met het ontwikkelingsproces en zijn of haar coach voortdurend op de achtergrond aanwezig weet. Zo ontstaat een continu, flexibel en dynamisch proces waarin de cliënt stapsgewijs nieuw gedrag kan uitproberen, reflectie en ondersteuning krijgt en zo succeservaringen kan opdoen.

 

Wij hebben gemerkt dat de ontwikkeling daardoor vaak effectiever en sneller verloopt dan via face to face coaching. Daarmee wordt het traject goedkoper. Bovendien gaat er geen tijd verloren aan reizen.
Maar er zijn meer factoren die de effectiviteit bepalen. Het blijkt dat mensen zich vrijer uiten doordat zij in een veilige en vertrouwde omgeving aan hun ontwikkeling werken. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat "werken met taal", met name schrijven, effect heeft op cognities en emoties. Jezelf uitdrukken in geschreven tekst structureert gedachten, biedt inzicht in emoties en stimuleert het reflecterend vermogen. Mede doordat je alle berichten op elk gewenst moment nog eens kunt doorlezen, krijg je als cliënt eerder inzicht in jouw situatie, proces en gedrag. Bovendien helpt schrijven om bepaalde emotie te verwerken.
De e-coach heeft op zijn beurt in zijn opleiding geleerd om de taal in berichten beter te "lezen". Daardoor kan hij op een subtiele en effectieve manier op de berichten reageren.

 

Inmiddels hebben wij een aardig aantal e-coachingstrajecten afgerond. Soms was dat de enige begeleidingsvorm. In andere gevallen hebben we tussentijds een face tot face moment ingelast. Ook dat blijft uiteraard mogelijk.

Interesse in een video over dit onderwerp: klik dan op de volgende link.

Terug