Specialisten in Assessment, HRM, 
Inhoudelijke & Persoonlijke ontwikkeling

Interessant

07 maart 2018

Groeit jouw baan wel mee met jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling?

Groeit jouw baan wel mee met jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling?

Herken je deze situatie? Je werkt inmiddels al weer een aantal jaren in je huidige baan, maar er begint de laatste tijd iets te knagen. Je weet alleen niet precies wát. Je merkt wel dat de energie en het enthousiasme waarmee je destijds startte aardig zijn afgenomen. Je weet niet precies waar dat aan ligt. Mogelijk is je bezieling verdwenen of word je nauwelijks meer geprikkeld. Misschien mis je de uitdaging of worden er juist veel te veel verschillende zaken van je gevraagd. Ken je “het trucje” inmiddels te goed? Worden jouw grootste kwaliteiten naar jouw gevoel nauwelijks meer benut? Wordt de druk te groot? Wil je eigenlijk wel verder in dit vak? Tegelijkertijd realiseer je je dat je nog de nodige jaren voor de boeg hebt. Tijd dus voor een bezinningsmoment of nieuwe keuzes. Maar dan graag wel op een bewuste manier. Tenslotte zal er brood op de plank moeten blijven komen en brengt de zorg voor je directe omgeving ook zijn verantwoordelijkheden met zich mee.

Wij ontwikkelden een korte, maar degelijke én deels onorthodoxe methodiek die:
• Helder maakt welke aspecten jouw werkplezier bevorderen of belemmeren;
• Je inzicht geeft in de mate waarin je huidige werk past bij wat jou werkelijk motiveert en inspireert;
• Je daadwerkelijk helpt bij het aftasten van keuzes; niet alleen door de vraag te verhelderen, je inzicht te geven in mogelijke consequenties van een keuze, maar ook door je echt te laten voelen wat er met je gebeurt als je een keuze maakt; én je daarbij laat ervaren wat je kan helpen om eventuele drempels weg te nemen;
• Je helpt om je oorspronkelijke bezieling te (her)vinden én te versterken. 

Lees hier (in dit voorbeeld voor het onderwijs) hoe een en ander in zijn werk gaat. In een vrijblijvend gesprek kunnen we vervolgens nagaan hoe we het beste aan jouw behoefte tegemoet kunnen komen.

Terug