Specialisten in Assessment, HRM, 
Inhoudelijke & Persoonlijke ontwikkeling

Interessant

12 februari 2016

Medewerkers fouten laten maken loont !

Medewerkers fouten laten maken loont !

Uit experimenten die wetenschappers van de Amerikaanse John Hopkins University School of Medicine hebben uitgevoerd, blijkt dat er iets bestaat als een "geheugen voor fouten". Proefpersonen moesten een motorische proef uitvoeren die bij de eerste poging tot een fout leidde; dit doordat doelbewust een afwijking in het systeem was ingebouwd. Na een paar keer hadden de deelnemers de fout gecorrigeerd en verrichtten ze de taak zonder problemen, zoals het hoorde. Wanneer de afwijking in het systeem duidelijk groter was en wisselde, duurde het langer voordat ze de taak onder de knie hadden. 
Het geheugen voor fouten nemen we blijkbaar mee naar andere, vergelijkbare taken. Wanneer we een keer in zo'n nieuwe taak miskleunen, activeert dit de lessen van eerdere fouten en krijgen we de nieuwe taak sneller onder controle.

Natuurlijk mogen we de uitkomsten van dit onderzoek niet generaliseren. Maar wanneer u een basaal vertrouwen heeft in de capaciteiten van uw medewerkers, loont het wellicht de moeite om hen maar eens meer ruimte te geven. U vergroot daarmee mogelijk de kans dat u hun probleemoplossend vermogen versterkt, en daarmee hun flexibiliteit en veerkracht in lastige tijden....

(bron: Herzfeld, D.J. et al. (2014). A memory of Errors in Sensorimotor Learning. Science Express, august 2014.)

Terug